Intersukupuolisten tarinoita

Erilaisia omakohtaisia tarinoita intersukupuolisuuteen liittyen
Olen intersukupuolinen
  • “Kuulin sanasta intersukupuolinen parikymppisenä. Siihen mennessä olin kokenut paljon häpeää, hormonaalisia ongelmia ja hankalia lääkärikäyntejä. Siitä lähtien olen ymmärtänyt omaa sukupuolikokemustani yhä paremmin, ja päässyt viimein yhteyteen kehoni kanssa.”
AIS – tarinani
  • “Sain tietää olevani intersukupuolinen aikuisena, 26-vuotiaana. Tuolloin minulla todettiin täydellinen androgeeniresistenssi. En osaa sanoa selkeästi miksi en ollut jo aiemmin lähtenyt selvittämään kuukautisten puuttumista perusteellisemmin.”
Kohduton äiti
  • “Olin 14-vuotias ja juuri voittanut Suomen mestaruuden yleisurheilussa ikäsarjassani. Olin myös kasvanut yli 10 senttiä viimeisenä vuonna ja kasvukäyrät näyttivät lähemmäs 190 cm pituuksia, mutta kuukautisia ei kuulunut.”
Salaisuuksista selviäminen
  • “Olin yli kolmekymppinen, kun jostain syystä palaset loksahtivat kohdilleen, muistoja tuli mieleen, papereita löytyi, papereiden näkemistä evättiin, lääkärit kertoivat asioita ja eivät kertoneet. Tiedon saaminen alkoi internetissä…”
Selviytymistarina
  • “Kun synnyin, ei oltu ihan varmoja olinko tyttö vai poika. Tytöksi minut kuitenkin todettiin, mutta poikamaisin piirtein jos alapäähäni katsoi. Tästä lääkärit tiesivät, että kyseessä saattaisi olla lisämunuaiskuoren hyperplasia eli CAH ja minulle osattiin aloittaa oikea kortisonikorvaushoito…”
Terhin elämäntarina 
  • “Syntyipä kerran tähän Suomenmaahan pikkuinen olento, joka oli keskonen mutta muuten terve tyttö. Tälle olennolle annettiin nimeksi Terhi….” (AIS tilan kanssa elävän ihmisen elämäntarina)