Siirry suoraan sisältöön

TIEDOTE, julkaisuvapaa
13.3.2023

Hyviä kysymyksiä intersukupuolisuudesta: uusi tietopaketti on julkaistu

Intersukupuolisten ihmisoikeudet – ISIO ry on tuottanut uuden sivuston, joka on suunnattu vanhemmille, joiden lapsilla on sukupuolipiirteisiin liittyvä kehovariaatio tai intersukupuolinen lapsi. Suomenkielistä tietoa intersukupuolisen lapsen vanhemmuudesta ja lapsen hyvinvoinnin tukemisesta ei ole ollut aiemmin juurikaan saatavilla.

Jokaisella lapsella ja vanhemmalla on oikeus tietoon, jonka avulla lapsi voi hyvin ja kehittyy turvallisesti kohti nuoruutta ja aikuisuutta. Intersukupuolisten lasten vanhemmat joutuvat usein yllättäen kohtaamaan kysymyksiä lapsensa intersukupuolisuuteen liittyen, joko jo lapsen synnyttyä tai myös myöhemmällä iällä. 

Tietopaketti sisältää kokemustarinoita ja tietoa ihmisten oikeudesta omaan kehoonsa sekä tietoa vertaistuen ja intersukupuolisten ihmisten yhteisöjen merkityksestä.  Sen sisältöjä on laadittu yhdessä intersukupuolisten aikuisten ja vanhempien, Harvinaiskeskus Norion ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen kanssa. 

Sivusto on osa Väestöliiton ja sen kumppanijärjestöjen tukea ja tietoa tarjoavaa Hyvä kysymys -verkkopalvelua. Sen toteutuksen mahdollisti Alli Paasikiven Säätiöltä saatu rahoitus.

Tervetuloa vierailemaan uudella sivustolla:
https://www.hyvakysymys.fi/artikkeli/hyvia-kysymyksia-intersukupuolisuudesta/

Lisätietoa:
Intersukupuolisten ihmisoikeudet – ISIO ry
isio.yhdistys@gmail.com
https://intersukupuolisuus.fi